Logodan Ürün Tasarımına Bora Plastik Tasarım Sürecimizden Notlar

Apr 19, 2019

Orhan Irmak Tasarım olarak ambalaj tasarımında olduğu kadar diğer disiplinlerde yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. Son günlerde Bora Plastik firmasıyla tamamlamış olduğumuz projeler serisini de de bunun bir örneği olarak portföyümüze ekledik.

Bora Plastik için kurumsal kimlik yenileme çalışmamıza yeni bir logo tasarlamakla başladık. Köklü bir firma olmanın güvenini kırmızı ana renkle; yenilikçi, güncel ve değer katan marka imajını ise kalp ikonu, smiley gibi geometrik elemanlarla yansıtmayı tercih ettik. Yeni logoyla edindiğimiz yenilikçi ve stil sahibi kimliği, diğer tüm çalışmalarımızda da bir referans noktası olarak kullandık. Bu anlayışı, önceki örneklere kıyasla sadeleştirdiğimiz temiz bir iletişim diliyle ürün ambalajlarında da devam ettirdik. Özellikle siyah fon ve buna kontrast olarak ince yazıtipiyle kalite algısını ciddi anlamda yükselttik. Böylelikle, geniş bir ürün gamı çerçevesinde üretim yapan Bora Plastik’in portfolyosunu bir ürün ailesi kimliğine kavuşturduk.

Bora Plastik için logo, kurumsal kimlik ve ambalaj tasarımını takiben sıradaki çalışmamız ürün tasarımı oldu. Firmanın en iyi bilinen ürünlerinden biri olan Hit Box plastik kasaya yeni marka kimliğiyle paralel yepyeni bir tasarım yaptık. Plastik ürünler kategorisinde hip ve inovatif bir firma olma hedefindeki Bora Plastik’e bu imajı, yuvarlak hatlı ve akışkan köşe detaylarıyla kazandırdık. Bu dinamizme delikli yüzeyler, sap formu ve kapak da eşlik etti.

Oldukça uzun soluklu ve kapsamlı olan bu süreç; bizim için, logodan ürün tasarımına değin yeni bir yaklaşım inşa etmek ve bunu her bir aşamada yansıtmak açısından özellikle kayda değerdi.

Share this article with