Dr. Orhan Irmak Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışması Jürisinde Yer Aldı

Jul 22, 2016

Kurucu ortağımız Dr. Orhan Irmak, 18-19 Temmuz 2016 tarihlerinde Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışması jürisinde yer aldı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda bulunan dünya genelindeki 18 gastronomi şehri arasına alınan “Gaziantep Mutfağı”nın markalaşmasına önemli katkısı bulunacağı düşünülen yarışma, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliğinde ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde düzenlendi.

İlk gün İmam Çağdaş, Güllüoğlu gibi Gaziantep’in en önemli geleneksel tatlı üreticileri ile Antep Fıstığı ve kuruyemiş üreticilerine ziyaretler yapıldı ve üretim süreci yakından incelendi. İkinci gün ise projeler değerlendirip şehrin tarihi çarşısına gezi düzenlendi.

İki kategoride gerçekleşen yarışmada, birinci kategoride Gaziantep Tatlıları için, ikinci kategoride ise Antep Fıstığı için ambalaj tasarımı önerileri jüri tarafından değerlendirildi. İlk elemeyi geçen tasarımların maketlerinin hazırlanması ardından nihai kararın verileceği yarışmada, ödül töreni ise Eylül ayında yine Gaziantep’de düzenlenecek.

Share this article with