Orhan Irmak Tasarım GLBA Birinci Yarıyıl Toplantısı için Johannesburg’daydı.

Apr 13, 2018

Bu yıl oldukça uzak destinasyonlardan oluşan seyahat programımızın ilk ayağı için, 1-2 Mart tarihleri arasında Güney Afrika’daydık. GLBA Johannesburg partner ajansımız Stratcom Branding ev sahipliğinde düzenlenen 9. GLBA (Global Local Branding Alliance) Uluslararası Ambalaj Trendleri konferansı kapsamında konuk konuşmacı olarak yer aldığımız etkinlik, diğer üye ajanslarımızın da katılımıyla başarılı şekilde tamamlandı.

İstanbul, New York, Berlin, Moskova, Şangay, Johannesburg ve Sao Paulo’dan katılım gösteren GLBA ekibi olarak, 2 gün süren etkinlik boyunca unutulmaz bir Güney Afrika deneyimi yaşadık. Etkinliğin ilk günü konferanslara ayrılmıştı. Bu kapsamda Dr. Orhan Irmak “Connection: Heritage and Future” başlıklı konuşmasıyla kültürel mirasın ambalaj tasarımıyla etkileşiminden bahsetti. Hem yerel hem uluslararası markalara ait çeşitli vaka analizleri eşliğinde Türkiye ve Orta Doğu pazarındaki ilginç tüketim trendlerine dikkat çektiğimiz konuşmamızla konferansın ilk yarısının kapanışını gerçekleştirmiş olduk. Partner ajanslarımızdan diğer konuşmacılar ise ambalaj tasarımında inovasyon, sektörel eğilimler, kültürel referansların yaygınlaşan kullanımları, devrimsel nitelikteki dijital yenilikler gibi yine oldukça ilginç konuları ele aldılar. Böylelikle yoğun bir konferans maratonunu geride bırakmış olduk ancak Johannesburg programımız henüz sona ermemişti.

Sıradaki etkinliğimiz, GLBA partner ajanslarımızla bir araya geldiğimiz Safari turu oldu. Güney Afrika vahşi yaşamını gözlemleyebileceğimiz böylesi bir etkinliğe katılmadan olmaz dedik ve birlikte hem önceki günün yorgunluğunu attık, hem de konferans izlenimlerimizi ve gelecek stratejilerimizi paylaşma şansı bulduk.

İster turistik ister iş seyahati olsun, Orhan Irmak Tasarım ekibi olarak yurt dışındaysak, ihmal etmeyeceği en önemli rutinimiz süper market rafları gezisidir. Johannesburg’da da bu ritüelimizi bozmadık ve bir çok ilginç ambalaj örneğini koleksiyonumuza kazandırdık. Gözlemlerimizin detaylarını ise Mart bültenimizden okuyabilirsiniz.

Bizce oldukça verimli geçen Johannesburg etkinliğimiz için katkısı olan herkese teşekkür ediyor ve GLBA ikinci yarı yıl toplantısını gerçekleştirmek üzere Şangay’da görüşmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Share this article with